Bildspel

Lansering YP 2016 | 16 NOV | STHLM

Mingel med inbjudna VIP-gäster och inspirationstalare. Endast inbjudna.

För att få en personlig inbjudan kontakta jack@fnuf.se

16 november kl 17-18.30 i Stockholm

Mer information kommer närmare lanseringen.

Mer information om karriärnätverket hittar du här:

http://u0752217.fsdata.se/verksamheter/young-professionals/

FNUF-Bloggen

Lanseringen av FNUFs:s nya karriärnätverk

I helgen lanserade vi vårt nya karriärnätverk FNUF Young Professionals tillsammans med en fantastisk panel som pratade på temat “Norden som karriär”. I samtalet deltog Karin Lekberg från Subtopia, Birger Norup från Peace Alliance Denmark, Jacek Paszkowski från Östersjöstaternas råd, Thorgny Arwidson, förbundsordförande på FNUF och det hela modererades av Emelie Weski, generalsekreterare på FNUF.

p1180585_27278584702_o

I panelen framkom det att de paneldeltagarna menar att det finns ett särskit Nordic Way att arbeta på i Norden och att det påverkar sättet som vi skapar innovation, samarbetar och arbetar. Men The Nordic Way tenderar att utesluta samarbetspartners, åsidosätta kompetenser inom Norden som kan ha ursprung någon annanstans och resultera i en kulturell hierarki. Där nordiska värderingar rankas viktigare än andra värderingar. Något som kan göra att vi missar viktiga innovationer och idéer som inte synliggörs i processen.

13340089_10153420300147504_1495630188203414490_oUngas utmaningar att etablera sig själva eller sina företag på den nordiska marknaden lyftes också av de olika deltagarna. Utmaningarna kan sammanfattas som praktiska svårigheter så som personnummer, bostad och registreringskostnader. Andra utmaningar inkluderar ett resultat av att allt fler arbetsgivare ställer orealistiska krav på erfarenhet innan första jobbet vilket leder till att många unga hamnar i ett evigt hjul av praktikplatser och nätverksbyggande. En annan stor utmaning handlar om att bygga mentorskap och broar mellan generationer. Ett kunskapsutbyte där äldre delar med sig av det dem kan och ett nytt perspektiv från unga som ännu inte blivit formade av marknaden. Något som inte sker idag.

13330937_10153415084652504_513917575580875033_n

När panelen fick möjlighet att blicka framåt så lyftes särskilt två saker: digitaliseringen och ökad mobilitet i regionen. Idag finns jobb som inte fanns för  fem år sen, exempelvis att vara en “youtuber”. Dagens unga måste vara flexibla och hörsamma till nya digitala trender och utveckla framtidens jobb på egen hand för att ha en plats på den nordiska arbetsmarknaden. Den ökade mobiliteten som en effekt av globalisering och diverse ERASMUS-program skapar ännu en dimension där vi ser att unga kommer behöva vara beredda på att arbeta globalt och resa i jobbet. Det i sin tur kommer att påverka våra sociala relationer och förändrade den marknadsekonomiska och politiska kartan. När ett barn fött i Spanien har föräldrar från Ghana och Norge – då händer det något med hur vi ser på statsgränser och vem som är nära oss geografiskt och känslomässigt eller vem som inte är det.

NÄTVERK

Under hösten kommer det nya nätverket FNUF Young Professionals att vidareutvecklas. Några aktiviteter som kommer att erbjudas är studiebesök på nordiska arbetsplatser, deltagarplatser i olika innovationsforum och middagar med de olika nordiska ambassadörerna för några få utvalda. För att läsa mer om nätverket klicka dig vidare här!

 

FNUF-Bloggen

Nordiskt karriärsnätverk

Funderar du på en nordisk karriär? Nu startar vi karriärnätverket “Young Professionals” för dig under 30 som är driven och gillar internationella miljöer. När du går med i vårt nya nätverk young professionals i Norden får du information om jobbmöjligheter, nordiska utvecklingsmöjligheter och inbjudningar till våra medlemsevent.

På medlemseventen bjuder vi in både nya och kända karriärister som berättar om sina karriärer, start-ups som berättar om innovation och entreprenörskap och nordiska företag som letar efter nya idéer och medarbetare!

Som medlem i vårt karriärnätverk blir du också inbjuden till våra innovationsverkstäder där samhällsaktörer efterfrågar lösningar på dagens utmaningar. Med hjälp av innovationsprocesser fångar vi upp dig som är en changemaker. Och din idé har chansen att synas i ett nätverk som letar efter nya förmågor.

Som medlem i Young Professionals får du:

  • Nyhetsbrev med de senaste jobbmöjligheterna*
  • Medlemserbjudanden
  • Följa med på studiebesök till nordiska arbetsplatser
  • Du inbjuds att delta i våra nätverksträffar
  • Du kan driva din egen idé med stöd från FNUF
  • Inbjudningar till innovationsverkstäder
  • Middagsbjudning med ambassadörer

Att vara medlem är gratis. Bli medlem idag!

Screen Shot 2016-05-11 at 15.39.09

*Några av de jobb som vi listar inkluderar arbetsplatser som Nordiska ministerrådet, ambassaderna, ingenjörsentreprenader, universitet och företag med rot i Norden.