FNUF Stockholm

Nordic Basic: Engagemangskväll! För dig som är ny medlem eller…

Vill du testa nordiska extremsporter, nordisk queerism, nordisk film, nordisk mat och sååååå mycket mer?! DÅ måste du komma på FNUF:s engagemangskväll! Läs mer om vårens program här!

Den 25 feb kl 18-20 får du chansen att veta mer om FNUF. Här får du höra om våra olika aktiviteter och hur du kan engagera dig. Är du en opinionsbildare, kulturfantast, mångfaldist, fredsarbetare eller äventyrare – vi matchar dig med en grupp eller aktivitet som du kommer att älska! Ta med dig en vän eller kom själv! Vi träffas på Drottninggatan 30.

Alla är välkomna och vi bjuder på fika!

Program:

  • Vilka är vi och vad gör vi?
  • Hitta din plats i Norden
  • Dags för mingel! Vi har bokbord och ledare från olika aktiviteter är på plats
  • Du kan bli medlem och anmäla dig till aktiviteter på plats!

Nu undrar du nog: “Va fan ska jag vara med i FNUF för?”

  1. Genom att vara med i FNUF säger du nej till rasism i Norden. Du får chansen att vara med och stötta ett Norden som verkar för inkludering, är fritt från gränshinder och välkomnar de som är på flykt.
  2. Genom att vara med i FNUF stöttar du demokratiutvecklingen i Norden. Så att unga kan lära sig om hur demokrati och fred hänger ihop. Och så att vi kan motverka alla krafter i Norden som vill att vissa personer ska vara utan rättigheter i Norden.
  3. Genom att vara med i FNUF skapar vi tillsammans en rörelse som lyfter de många Nordiska identiteterna – vikingarna, lattepapporna, Rosengårdaren, queer-jude-svennen, vegan-samen, etc – samtidigt som vi bastar och rider på islandshästar.
  4. Helt enkelt. I FNUF har vi fantastiskt kul och du är förbannat viktig!

 

Tagga till med Nordic Playlist på Spotify för att det är fredag och för att snart blir det ännu mer Norden!

 

Har du några frågor? Mejla stockholm@fnuf.se

 

FNUF Stockholm

Vårens program: Finska raggningsrepliker, katastrofträning och Club Sobeer

Nordiska män och kvinnor för jämställdhet

Tillsammans med finska ungdomar reser FNUF till Umeå för att lära sig finska raggningsrepliker, träna feministiskt självförsvar, gå på visning på det alldeles nyöppnade kvinnomuseet, och för att lyssna på Män för jämställdhet och den lokala kvinnojourens utmaningar. Vi blir välkomnade av FNUF Norra som arrangerar en matlagningskväll med nordisk mat och mingel där du får testa på dina nyvunna kunskaper i finska! Vill du skratta, känna nordiskt queerskap och träffa andra likassinnade? Skicka ditt namn, ålder och telefonnummer för att anmäla intresse, först till kvarn!

Förfest: Island den 27 februari

FNUF och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar en isländsk kulturkväll fredagen den 27 februari i Stockholm!
Kom med och upplev det fantastiska Island här i Stockholm! Det blir en kulturkväll med diskussioner om Island, det isländska språket, isländska sagor, musik och film. Vi provar också på olika isländska delikatesser!

Vad? Isländsk kulturkväll
När? Fredagen den 27 februari kl 18 – 20
Var? På Hantverkargatan 12, rum “Glasmästaren” i Studieförbundet Vuxenskolans lokal

Anmäl dig till Laura Kovanen, laura@fnuf.se, senast den 22 februari och ange namn, telefonnummer och möjliga allergier.

Det är gratis att delta. Ta gärna med en kompis, alla nya medlemmar får en bagagebricka! Vi ses!

Club Sobeer söker volontärer

I mars arrangerar vi tillsammans med Unga nykterhetsförbundet en helkväll med nordiska spellistor och nordiska drinkar på söder. Vill du vara med, få gratis inträde, träffa glada nordbor? Anmäl ditt intresse som volontär till laura@fnuf.se

Vi rekryterar nya informatörer

rekrytering 2 rekrytering

Vi söker dig som vill öva på att stå inför folk och tala, är självständig och kreativ. Du blir FNUF:s nya ambassadör och ansikte utåt! Som informatör åker du ut på skolor i Stockholm och håller workshops om olika viktiga frågor i Norden: hur påverkar världen Norden, vad ska vi göra när Arktis smälter och hur ser det egentligen ut med HBTQ-rättigheterna i Finland?

Norden i EU och EU i Norden – Bryssel!

Opinionsbildarna åker till EU i Bryssel! Vi besöker ledamöter i parlamentet, träffar ambassadörer och diplomater och ser de gamla kvarteren i Bryssel. Datum ännu ej bestämt men resan blir av i maj och vi behöver din intresseanmälan nu! Mejla stockholm@fnuf.se med ditt namn, telefonnummer och en motivering till varför du vill följa med.

Politik i Köpenhamn

Vi åker till de nordiska högkvarteren i Köpenhamn och besöker bl.a. Nordiska rådet och ministerrådet samt besöker de nordiska federalisterna i Lund. Vi strosar även runt i Latinkvarteren och besöker Kristiania. Skaffa vänner för livet när vi samlar poäng över hela stan! Vi reser i april och din intresseanmälan skickar du hit: stockholm@fnuf.se

Äventyraren

Picture2

 

Under våren kickar vi igång vår äventyrarklubb! Sista helgen i månaden (fem tillfällen) träffas vi för att nattvandra i skogen, köra militärträning, paddla kanot, lära oss hantera katastrofer. Vi avslutar med en stor sommarfest för alla FNUF:are med grillning medan du som äventyrare tävlar i nordisk femkamp (ex. maraton bärandes en person och kast med stövel). Vill du vara med? Först till kvarn gäller!

Den 7 mars: Nattvandring i Hellasgården
Vi börjar lite tidigare på dagen för att bara lära känna varandra innan vi börjar våra 5 månader av äventyr tilllsammans. Sedan när mörkret kommer går vi några stycken i taget upp i skogen för att ta oss igenom en terrängen i natten! Efteråt blir det lite belöning med bastu och bad för den som vågar!

Den 28 eller 29 mars kör vi militärträning med Army fitness, där vi kommer köra militärträning tillfullo och ha massa skoj.

Sen när det börjar bli lite varmare är det dags för katastrofträning!
Den 25 april  kör vi katastrof träning med Lottakåren där vi kommer lära oss om katastrofhantering, vi får testa på första hjälpen och simulerar katastrofer!
Den 30 maj blir det kanot en hel dag ute på vattnet. Vi paddlar genom små bäckar och vägtunnlar till gömda öar. Vi kommer stanna på en ö och äta egen medtagen picnic.

Den 4 juni. THE BIG FINAL!!! Nu har vi haft 5 månader tillsammans och har lärt känna varandra till fullo och de måste avslutas stort med nordisk FEMKAMP. Vem tar hem vinarpriset! Efter de kommer de bjudas på BBQ för alla med musik och skoj!

Max 10 personer.
250kr per person för fem tillfällen.

Norden i världen och världen i Norden

400 sek

Under året bjuder vi in till Pecha Kucha!

Med rötterna i Tokyo är “Pecha Kucha” (japanska för ljudet av konversation) ett unikt presentationsevent där lokala och besökande kreatörer från alla olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder – ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete. Pecha Kucha är en global rörelse, för närvarande aktiv över hela världen!

Det blir fem tillfällen och fem deltagare per gång (alltså 25 Pecha Kucha-talare). Därför söker vi redan nu dig som har varit utomlands och upplevt något som du vill dela med dig av. Kanske har du forskat i Colombia, ridit islandshästar i Island, eller studerat i Tyskland. Och vi söker dig som kanske flyttat till Sverige från utlandet eller bara är här tillfälligt som vill berätta något spännande, roligt, intressant eller konstigt som du varit med om.

Skicka en kort text till stockholm@fnuf.se där du berättar om vad du skulle kunna prata om! Inga berättelser är för små eller ointressanta!

 

Vill du anmäla dig till någon av våra aktiviteter eller gå med i en av våra arbetsgrupper? Hör av dig till oss via stockholm@fnuf.se