FNUF-Bloggen

Norden för fred?

 

"Svenska tidningar gav ut extraupplagor." Foto: TT. Källa: Sveriges Radio
“Svenska tidningar gav ut extraupplagor.” Foto: TT. Källa: Sveriges Radio

Två sekel av fred mellan de Nordiska länderna och idag – 70 år sedan freden firades på Kungsgatan efter andra världskriget. En vecka som denna är känslorna motstridiga. Lyckan av att leva i en region som uppmärksammas för sina fredliga intentioner internationellt och sorgsenheten av att krig och utanförskap fortfarande är en stor del av mångas vardag i Medelhavet liksom i Norden.

För att minnas krigsveteraner och offer hålls två tysta minuter runt om på olika platser i Europa under veckan. Tystnaden överskuggade exempelvis Schiphols flygplats i Nederländerna i tisdags. Men den svenska minnesbilden av kriget är minst sagt vag, om inte helt förvriden, något som kanske bidrar till att 70 år av fred kommer gå unga i Norden relativt obemärkt förbi.

Uppfattningen om en Svensk neutralitet raseras av att Sverige systematiskt gav de 60 000 norska flyktingar som kom till Sverige militärutbildning och vapen i hand. Uppfattningen om Norden som solidarisk region raseras av den ryska befrielsen av Norge från Tysklands järngrepp. Sverige var aldrig en räddande storebror.

Norden-rörelsen, med Föreningen Norden, är i grunden en fredsrörelse. Så är också FNUF. I en tid där konflikter bryter ut så nära som i Ukraina, där barn drunknar i Medelhavet och där flyktingar stämplas som hot… I vår tid är det därför viktigt att vi betonar det civila samhällets långsiktiga arbete för fred och inte bara det utökade militära samarbetet i Norden. Därför är det också viktigt att fråga sig vart har “fredsaktivisterna” tagit vägen. De som patrullerade våra gator och torg med freds-pins och skrek “Norden för fred” på 30-talet de som skrek “Ut ur Vietnam” på 70-talet. Finns “fredsaktivisterna” inte längre? Är vi för cyniska? Engagerar andra saker? Eller ingenting alls?

För att uppmärksamma freden och freden som identitet bjuder vi in till seminarium och nätverksmingel med civilsamhällets främsta fredsaktörer den 3 oktober. Och den 2 oktober festar vi för freden med Club Sobeer! Snart dimper det ner en inbjudan i din inkorg, så håll koll! Boka in datumen i din kalender redan nu!

Med Vänliga Hälsningar

Emelie Weski

t.f. Generalsekreterare

fred
“Fredsyra på Kungsgatan 7 maj.” Foto: SVT Bild Källa: Sveriges Radio

Vill du läsa mer om det fredsnätverk som FNUF ingår i?

Klicka dig vidare här.

Är du intresserad av litteratur om Norden och fred?

Klicka dig vidare här.

FNUF Stockholm

Nordic Basic: Engagemangskväll! För dig som är ny medlem eller…

Vill du testa nordiska extremsporter, nordisk queerism, nordisk film, nordisk mat och sååååå mycket mer?! DÅ måste du komma på FNUF:s engagemangskväll! Läs mer om vårens program här!

Den 25 feb kl 18-20 får du chansen att veta mer om FNUF. Här får du höra om våra olika aktiviteter och hur du kan engagera dig. Är du en opinionsbildare, kulturfantast, mångfaldist, fredsarbetare eller äventyrare – vi matchar dig med en grupp eller aktivitet som du kommer att älska! Ta med dig en vän eller kom själv! Vi träffas på Drottninggatan 30.

Alla är välkomna och vi bjuder på fika!

Program:

 • Vilka är vi och vad gör vi?
 • Hitta din plats i Norden
 • Dags för mingel! Vi har bokbord och ledare från olika aktiviteter är på plats
 • Du kan bli medlem och anmäla dig till aktiviteter på plats!

Nu undrar du nog: “Va fan ska jag vara med i FNUF för?”

 1. Genom att vara med i FNUF säger du nej till rasism i Norden. Du får chansen att vara med och stötta ett Norden som verkar för inkludering, är fritt från gränshinder och välkomnar de som är på flykt.
 2. Genom att vara med i FNUF stöttar du demokratiutvecklingen i Norden. Så att unga kan lära sig om hur demokrati och fred hänger ihop. Och så att vi kan motverka alla krafter i Norden som vill att vissa personer ska vara utan rättigheter i Norden.
 3. Genom att vara med i FNUF skapar vi tillsammans en rörelse som lyfter de många Nordiska identiteterna – vikingarna, lattepapporna, Rosengårdaren, queer-jude-svennen, vegan-samen, etc – samtidigt som vi bastar och rider på islandshästar.
 4. Helt enkelt. I FNUF har vi fantastiskt kul och du är förbannat viktig!

 

Tagga till med Nordic Playlist på Spotify för att det är fredag och för att snart blir det ännu mer Norden!

 

Har du några frågor? Mejla stockholm@fnuf.se

 

FNUF Stockholm

Vårens program: Finska raggningsrepliker, katastrofträning och Club Sobeer

Nordiska män och kvinnor för jämställdhet

Tillsammans med finska ungdomar reser FNUF till Umeå för att lära sig finska raggningsrepliker, träna feministiskt självförsvar, gå på visning på det alldeles nyöppnade kvinnomuseet, och för att lyssna på Män för jämställdhet och den lokala kvinnojourens utmaningar. Vi blir välkomnade av FNUF Norra som arrangerar en matlagningskväll med nordisk mat och mingel där du får testa på dina nyvunna kunskaper i finska! Vill du skratta, känna nordiskt queerskap och träffa andra likassinnade? Skicka ditt namn, ålder och telefonnummer för att anmäla intresse, först till kvarn!

Förfest: Island den 27 februari

FNUF och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar en isländsk kulturkväll fredagen den 27 februari i Stockholm!
Kom med och upplev det fantastiska Island här i Stockholm! Det blir en kulturkväll med diskussioner om Island, det isländska språket, isländska sagor, musik och film. Vi provar också på olika isländska delikatesser!

Vad? Isländsk kulturkväll
När? Fredagen den 27 februari kl 18 – 20
Var? På Hantverkargatan 12, rum “Glasmästaren” i Studieförbundet Vuxenskolans lokal

Anmäl dig till Laura Kovanen, laura@fnuf.se, senast den 22 februari och ange namn, telefonnummer och möjliga allergier.

Det är gratis att delta. Ta gärna med en kompis, alla nya medlemmar får en bagagebricka! Vi ses!

Club Sobeer söker volontärer

I mars arrangerar vi tillsammans med Unga nykterhetsförbundet en helkväll med nordiska spellistor och nordiska drinkar på söder. Vill du vara med, få gratis inträde, träffa glada nordbor? Anmäl ditt intresse som volontär till laura@fnuf.se

Vi rekryterar nya informatörer

rekrytering 2 rekrytering

Vi söker dig som vill öva på att stå inför folk och tala, är självständig och kreativ. Du blir FNUF:s nya ambassadör och ansikte utåt! Som informatör åker du ut på skolor i Stockholm och håller workshops om olika viktiga frågor i Norden: hur påverkar världen Norden, vad ska vi göra när Arktis smälter och hur ser det egentligen ut med HBTQ-rättigheterna i Finland?

Norden i EU och EU i Norden – Bryssel!

Opinionsbildarna åker till EU i Bryssel! Vi besöker ledamöter i parlamentet, träffar ambassadörer och diplomater och ser de gamla kvarteren i Bryssel. Datum ännu ej bestämt men resan blir av i maj och vi behöver din intresseanmälan nu! Mejla stockholm@fnuf.se med ditt namn, telefonnummer och en motivering till varför du vill följa med.

Politik i Köpenhamn

Vi åker till de nordiska högkvarteren i Köpenhamn och besöker bl.a. Nordiska rådet och ministerrådet samt besöker de nordiska federalisterna i Lund. Vi strosar även runt i Latinkvarteren och besöker Kristiania. Skaffa vänner för livet när vi samlar poäng över hela stan! Vi reser i april och din intresseanmälan skickar du hit: stockholm@fnuf.se

Äventyraren

Picture2

 

Under våren kickar vi igång vår äventyrarklubb! Sista helgen i månaden (fem tillfällen) träffas vi för att nattvandra i skogen, köra militärträning, paddla kanot, lära oss hantera katastrofer. Vi avslutar med en stor sommarfest för alla FNUF:are med grillning medan du som äventyrare tävlar i nordisk femkamp (ex. maraton bärandes en person och kast med stövel). Vill du vara med? Först till kvarn gäller!

Den 7 mars: Nattvandring i Hellasgården
Vi börjar lite tidigare på dagen för att bara lära känna varandra innan vi börjar våra 5 månader av äventyr tilllsammans. Sedan när mörkret kommer går vi några stycken i taget upp i skogen för att ta oss igenom en terrängen i natten! Efteråt blir det lite belöning med bastu och bad för den som vågar!

Den 28 eller 29 mars kör vi militärträning med Army fitness, där vi kommer köra militärträning tillfullo och ha massa skoj.

Sen när det börjar bli lite varmare är det dags för katastrofträning!
Den 25 april  kör vi katastrof träning med Lottakåren där vi kommer lära oss om katastrofhantering, vi får testa på första hjälpen och simulerar katastrofer!
Den 30 maj blir det kanot en hel dag ute på vattnet. Vi paddlar genom små bäckar och vägtunnlar till gömda öar. Vi kommer stanna på en ö och äta egen medtagen picnic.

Den 4 juni. THE BIG FINAL!!! Nu har vi haft 5 månader tillsammans och har lärt känna varandra till fullo och de måste avslutas stort med nordisk FEMKAMP. Vem tar hem vinarpriset! Efter de kommer de bjudas på BBQ för alla med musik och skoj!

Max 10 personer.
250kr per person för fem tillfällen.

Norden i världen och världen i Norden

400 sek

Under året bjuder vi in till Pecha Kucha!

Med rötterna i Tokyo är “Pecha Kucha” (japanska för ljudet av konversation) ett unikt presentationsevent där lokala och besökande kreatörer från alla olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder – ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete. Pecha Kucha är en global rörelse, för närvarande aktiv över hela världen!

Det blir fem tillfällen och fem deltagare per gång (alltså 25 Pecha Kucha-talare). Därför söker vi redan nu dig som har varit utomlands och upplevt något som du vill dela med dig av. Kanske har du forskat i Colombia, ridit islandshästar i Island, eller studerat i Tyskland. Och vi söker dig som kanske flyttat till Sverige från utlandet eller bara är här tillfälligt som vill berätta något spännande, roligt, intressant eller konstigt som du varit med om.

Skicka en kort text till stockholm@fnuf.se där du berättar om vad du skulle kunna prata om! Inga berättelser är för små eller ointressanta!

 

Vill du anmäla dig till någon av våra aktiviteter eller gå med i en av våra arbetsgrupper? Hör av dig till oss via stockholm@fnuf.se

FNUF-Bloggen

Reseberättelse: Saunaexpressen Uleåborg 2012

 

 

 

 

 

Jag och Nils Wistrand åkte till Bromma med viss förväntan på en spännande helg. Denna förväntan skulle visa sig infrias flera gånger om. De flesta deltagarna flög till Uleåborg, kanske inte bäst för miljön men alternativet att ta land- och sjövägen skulle ta längre tid än själva evenemanget för många. Norwegians plan var fulla med SE2012-deltagare, jag och Nisse flög Finnair och drack varsin kopp kaffe och äpplejuice, mer för att det var gratis än för att det behövdes. Redan på flygplanet plockade jag upp mitt första nyinlärda ord, ”Kahvi ja omenamehu” (fler skulle följa).

Uleåborg kan vara kallt om vintern men vi klarade oss förvånansvärt bra. Under torsdag till söndag
gick temperaturen i stort sett aldrig under -10 grader vilket var skönt. Solen sken då och då och snön
var på marken och inte kommande från himlen.

När vi kom fram till Uleåborg tog vi oss till stugområdet vi skulle bo på. Vi var framme vid sjutiden
och 10 minuter efter att vi kommit in genom dörren till stugan och hälsat på danskarna vi delade rum
med satt vi och lekte en lek de lärt oss. Den bestod av drycker och örfilar. En märklig men kul
och effektiv lära känna varandra metod. Den officiella välkomstleken var mer traditionell med den
sedvanliga dosen pinsamheter och skratt.

Sedan gick allt i en rasande fart. Plötsligt var det dags att åka hem. Innan vi stod på flygplatsen och
skiljdes från de sista deltagarna hade mycket hunnits med: Stadsvandring i Uleåborg med lek och
skoj-stationer. Curling och danslektion. Busstur till urskogen med en stuga mitt i ingenstans och en
sjö med ett hål i isen (lyckligtvis fanns det både en vedeldad bastu och en rökbastu att tillgå när man
badat). En kväll var vi ute och bekantade oss med det lokala nattlivet. En eftermiddag var det fria
aktiviteter där vi var några stycken som gick till tekniska museet och provade att ligga på en säng som
med ett knapptryck förvandlades till en spikmatta.

Sammanfattningsvis hände det mycket. Som så ofta är det dock så att de viktigaste händelserna
bestod av de känslor som uppstår i spänningsfältet mellan människor som möts. Nya vänskaper,
skratt och sådant som är svårt att sätta fingret på i text. Vi ser alla fram emot nästa års upplaga av
Saunaexpressen.

//Jacob Armö, medlem i FNUF

FNUF-Bloggen

Uppsala lokalavdelning bjuder in till FNUF:s årsmöte, 14-15 april…

Välkomna att anmäla dig till FNUFs årsmöte 2012!

Så har ett år flugit förbi och det är dags för årsmöte. Vi kommer välja ny styrelse, höra om året som gått och inspireras av det nya året! På söndagen kommer vi även att ha en inspirationsworkshop där vi diskuterar vad FNUF är, vad vi vill att det ska bli och hur vi ska göra för att skapa den allra bästa föreningen! Det kommer bli underbart och trevligt folk och härlig stämning garanteras!

Som ombud, del av styrelsen, kansli, valberedning och revisor får du mat, boende och resa betald. Billigaste resväg gäller och ska godkännas av oss innan den bokas.

Reser du inte som ombud är du givetvis fortfarande varmt välkommen! Vi står för maten och boendet i mån av plats, men resan bekostar du själv. Detsamma gäller anmälningar som kommer in efter sista anmälningsdatum. Dock finns det möjlighet att söka bidrag från lokalavdelningen.

Vill du vara med och ta FNUF till nya höjder. Är du redo för ett år av utmaningar och strategiarbete då är du kanske också sugen på ett förtroendeuppdrag? Kontakta valberedningen och berätta vad just du vill göra i FNUF. Kontakta: peter.olevik.dunder(@)gmail.com och maria.dickmark(@)gmail.com. FNUF letar också valberedare för styrelsen 2013-2014. Som valberedare arbetar du fram ett förslag på en ny styrelse som ska leda organisationen under ett år. Är det något för dig? Kontakta info(@)fnuf.se.

Har du förslag på vad FNUF borde satsa på? Då kan du skriva en motion. Motioner ska vara mejlade till frida(@)fnuf.se senast 13 februari.

Om du bara kan/vill vara med ett av datumen, går det självklart bra, skriv det i ”övrigt”-rutan i anmälningen så vi vet! Har du några frågor? Hör av dig till uppsala@fnuf.se.

Helgen i korthet:

13/4 Fredag:
Ankomst för dem som åker långdistans

14/4 Lördag:
9.30 Välkomstfika på V-dala Nation
10.00 Årsmötet börjar
13.00 Lunch
14.00 Mötet fortsätter
Ca 17.00 Mötet avslutas
19.00 Gemensam middag

15/4 Söndag:
9.30 Morgonfika på V-dala Nation
10-11.15 Inspirationsföreläsning
11. 15-11.30 Rast
11.30 – 12.30 Diskussion med deltagare och föreläsare
12.30-13.30 Lunch
13.30- 15.00 Workshop
15.00 – 15.15 Rast
15.15- 16.30 Engagemangsverkstad
16.30 – 17.00 Utvärdering och avslut
Hemfärd
Observera att schemat är preliminärt kan komma att ändras.

Observera att schemat är preliminärt och kan komma att ändras.

Sista anmälningsdatum: 16 mars

Anmäler dig gör du här:

Gå gärna med i eventet på facebook!

Här kan du läsa Handlingar_till_arsmotet_2012  och förslag på FNUF:s långsiktiga Strategi.

Ser fram emot en spännande helg med er!
Med vänliga hälsningar,
Sara Szczesna, ordförande FNUF Uppsala

 

FNUF-Bloggen

Nordiskt verksamhetsseminarium i Åbo

Anmälan flög iväg hela tre dagar efter deadlinen, men för en gångs skull missade jag inte något nytt och spännande på grund av dåliga ursäkter som tid, pengar eller avstånd (måste verkligen tacka min sporrande backupstyrka för detta). Pohjola-Nordens ungdomsförbunds verksamhetsseminarium erbjöd på en massa intressant information och trevligt umgänge, och var definitivt värt de tidiga väckningarna och långa timmarna på färjan till Åbo och tillbaka!

Ett tjugotal finländska ungdomar, jag själv som något av en svensk representant, var vi som den tredje februari gav oss av i ett bitande kyligt vinterväder till lägergården Kunstenniemi i den bildsköna Åbo skärgård för att delta i PNU:s seminarium om nordiskt samarbete. (För att belysa termerna för dig som är lika omedveten om nordiska samarbetsstrukturer som jag var innan seminariet är PNU alltså FNUF Sveriges finska systerorganisation.) Seminariet inleddes på fredagkväll med en del roliga spel och lekar för att bygga upp stämningen och lära känna varandra. På lördag tog vi itu med själva arbetet, dvs. att gå igenom PNU:s och dess samarbetsorgans verksamhet i en rad presentationer av PNU:s presidium.

Förutom dessa kom även Pohjola-Nordens generalsekreterare Henrik Wilén och berättade för oss om verksamheten i Pohjola-Nordens så kallade gubbklubb (läs: 30-plussare). Namnet hänvisar indirekt till problemet som Wilén nämnde: intressanter inom nordiskt samarbete åldras då unga idag riktar sig allt längre och längre ut i världen. I Kunstenniemi var vi dock mången ny aktiv från lokalavdelningar, så kanske det finns lite hopp kvar i alla fall! 🙂 Speciellt för dessa aspirerande aktiva lokalavdelningar var det säkert även nyttigt att höra presentationen om medlemsrekrytering som Piia Palmgrén, organisationschef för finska

Samlingspartiets ungdomsförbund, bidrog med.

Jag har själv varit och är visst fortfarande något av en världsinriktad ung. EU och FN har alltid verkat mer spännande än Nordiska rådet, helt enkelt. Men detta seminarium var en viktig påminnelse om att det nordiska samarbetet faktiskt är värdefullt. Grannförhållanden är de absolut mest väsentliga för en stat, och inom Norden har vi goda förutsättningar att uppehålla dessa i och med vår kulturella förenlighet. I en era präglad av höginternationell politik kan detta faktum lätt bli bortglömt – ibland även av själva ministrar…

Förutom samarbetsstrukturer kan förvånansvärt mycket inkluderas i en och en halv dag – bland annat bastu, en hel massa god mat, Alias, Rappakalja och Melodifestivalen (vilken tydligen är oerhört populär bland vissa språkstudenter vid Åbo universitet). Jag vill speciellt tacka PNU:s organisationssekreterare Laura Salo för ett varmt välkomnande, och rekommendera både organiserande av och deltagande i liknande event i Sverige. Vi hade jättekul och jag vill gärna bli mer aktiv även i FNUF! 🙂

PS: Gåta lånad av Henrik Wilén: Vet ni vilka var Sveriges tre första universitet? Jo, Uppsala universitet, Tartu universitet och Kungliga Akademien i Åbo.

/Anna, medlem i FNUF

FNUF-Bloggen

Förslag till nytt idéprogram

FNUF har ett förslag på nytt idéprogram och är nyfiken på vad du tycker. Finns det något som borde läggas till? Något som ska tas bort? Något som ska skrivas tydligare eller bättre? Kommentera nedan, så kommer ett förslag att presenteras på årsmötet i april. Det aktuella idéprogrammet som vi arbetar efter idag, hittar du här.

*************************

Förslag på nytt idéprogram

FNUF har under lång tid verkat för vänskap och samarbete i vårt närområde. Vi kämpar för att sudda ut de gränser som på olika sätt begränsar vår rörelsefrihet både praktiskt och mentalt. Vår strävan utgår från begreppet Norden, som för oss representerar en universell idé om gränslöshet, grannsämja, förståelse och öppenhet. För oss är Norden inte ett tillstånd utan en riktning eller en rörelse.

Ett viktigt sätt för FNUF att positivt bidra till denna rörelse är att skapa många olika typer av mötesplatser som gör det möjligt för ungdomar att träffas. Särskilt viktigt är det att vi uppmärksammar ungdomars olika förutsättningar och strävar efter att ge alla lika möjligheter att delta. Vi vill skapa kontaktytor även mot organisationer och närområden som traditionellt inte brukar räknas till Norden, exempelvis i Ryssland och Estland.

Det nordiska är något som i högsta grad redan idag är en del av den värld vi lever i. Ett nyckelord för att beskriva det nordiska är närhet:

En geografisk närhet som innebär gemensamma angelägenheter (t.ex. vissa miljöproblem) och särskilda förutsättningar för ett utbyte (t.ex. språkförståelse). Detta tenderar att göra gränsdragningar absurda. FNUF vill verka för att man tar till vara de förutsättningar som närheten ger och i vår egen organisering avspeglas det bland annat i ett nära samarbete med våra systerföreningar.

En vald närhet, som tydligt ses i att många väljer att verka och samverka i sitt närområde, oavsett vilka gränslinjer som finns på pappret. I praktiken yttrar sig dessa val i allt från svenska sommarjobbare i Norge till politiska samarbetsorgan. FNUF vill verka för ökad valfrihet, t.ex. genom att

 • motverka gränshinder
 • öka språkförståelsen i Norden

Vi vill öka förståelsen mellan de skandinaviska språken och samtidigt öka acceptansen för användande av olika skandinaviska språk i exempelvis arbetsliv och media. Det kan bland annat ske genom ett utökat kulturutbyte och ett ökat nordiskt fokus i skolan. I sammanhang där människor från olika nordiska länder möts bör vi sträva efter att samtal förs på ett skandinaviskt språk. Samtidigt får det inte ske på bekostnad av att någon hamnar i underläge eller inte kan delta.

Norden består slutligen också i en upplevd närhet, en känsla av samhörighet. FNUF har som mål att förstärka och sprida känslan av gemenskap till fler. Vissa traditionella tolkningar av nordiskhet tenderar dock att i sig själva ge upphov till gränser och för FNUF är det centralt att föreställningen om Norden istället vidgar synfälten. Detta kan FNUF verka för genom att exempelvis:

 • ordna möjligheter för ungdomar i Norden att träffas

Vi vill fungera som en samlingspunkt och ett forum som förmedlar kontakter mellan ungdomar i Norden, till exempel genom resor och seminarier. Genom att skapa mötesplatser för ungdomar i de nordiska länderna kan man öka förståelse och kunskap och därigenom minska eventuella fördomar. Möten mellan nordbor med olika bakgrund bidrar också till att motverka exkluderande föreställningar om Norden som homogent och absolut.

 • öka tillgången till nordisk kultur

Vi vill arbeta för ett större nordiskt kultur- och mediautbud, till exempel inom litteratur, teater, film, musik, TV och tidningar. Genom ett ökat nordiskt kulturutbud i Sverige ökar förståelsen och kunskapen om de nordiska grannländerna och deras språk. Särskilt viktigt är det att nordiskt material och media tas till användning i skolan.

FNUF-Bloggen

Välkommen på Nordjobbsinfo

UNGA & NORDEN – UPPLEVELSER, UTBYTE, NORDJOBB

Långt borta men ändå nära – Sommarjobba i hela Norden!

Dennis Barvsten och Fredrik Stillerud gjorde det, och 21 000 andra nordiska ungdomar. Det kan
du också! Kom och lyssna på Dennis och Fredrik – hur går det till och vad har du i bagaget när du
återkommer hem. Fredrik vet allt du behöver veta om Nordjobb. Han har jobbat med nordjobbare
från hela Norden – Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Åland, Färöarna och Grönland – i
Stockholm. Efter den här kvällen på Kungsholmen blir du nyfiken på vad grannländerna har att
erbjuda!

Nordjobb är till dig som är 18-28 år och vill få sommarjobb, hjälp med bostad, massa lärdomar,
förbättrade språkkunskaper och roliga fritidsaktiviteter med de andra unga nordbo.

Alla är välkomna till denna kväll om unga och Norden. Obs, anmäl dig gärna genast (och senast
den 12/3) till norden.stockholm@home.se så att vi kan reservera rätt antal smörgåsar och dricka
för alla.

Varmt välkomna!
När? Onsdagen den 14 mars kl. 18.00
Var? Förening Norden, Hantverkargatan 29

Denna kväll arrangeras i samarbete med:
Föreningen Nordens ungdomsförbund (FNUF)Nordjobb SverigeSverigefinska Ungdomsförbundet (RSN), och Förening Norden i Stockholm

Kontaktperson: Outi Tuomaala, outimoi@yahoo.se, 0709-486720