FNUF-Bloggen

KONFERENS: Norden som karriär 28MAJ kl 15-18

Föreningen Nordens ungdomsförbund bjuder in till en konferens om framtidens jobb i Norden. 100 människor samlas och diskuterar idéerna som står ut i Norden och världen, vilka förändringar som måste till på den nordiska arbetsmarknaden och vilka jobb som egentligen kommer att finnas i framtiden.

Kom och inspireras av våra talare och hitta ditt nästa strategiska karriärssteg på minglet!

.

Program?
Specificerat program släpps senast den 20 april.

.

När? 
Konferens: 28 maj, kl 15.30-17.30
Registrering: från kl 15.00
Mingel: från kl 17.30
.

Anmälan?
Online-anmälan öppnas den 20 april
Ej medlem: 100kr
Medlem: gratis

.
Var?
Studieförbundet Vuxenskolan
Kungsängsgatan 12, Uppsala

FNUF-Bloggen

Kallelsen

Förbundsstämman är DITT och FNUF:s absolut viktigaste arrangemang! En gång om året träffas vi för att fatta beslut om FNUF:s framtid, verksamhet och ledning. Det här är DIN kallelse till 2016 års förbundsstämma för FNUF Sverige!

.

PÅ STÄMMAN

– Vi väljer personer till styrelsen
– Vi berättar om året som varit
– Vi fattar beslut om ansvarsfrihet
– Vi röstar om stadgeändring
– Vi bjuder på boende, resa och mat för de
utsända ombuden
– Vi inspireras och blir peppade av Norden!
Årets tema är “Norden som karriär”!

.

RÖSTRÄTT

Alla medlemmar i FNUF har rätt att delta och inspireras. Men bara den som är ombud har rösträtt på stämman. Ombud kan du bli som är medlem och har varit det i minst en månad. Kontakta din lokalförening om du vill veta mer. Medlemskapet är gratis och gäller för dig 30 år eller yngre.

.

ANTAL OMBUD

Förening    Medlemmar      Ombud
Stockholm          579                     12
Västerås               99                       2
Väst                       94                      2
Uppsala              156                       4
Skåne                  160                      4
Pysslingen           62                       2
Norra                   114                      3
Biskops Arnö      63                       2
Totalt                1327                     31

.

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG

Valberedningens förslag presenteras senast sista april. I förslaget hittar du de personer som ställer upp som kandidater till posterna i styrelsen: ordförande, vice ordförande, kassör och ledamöter. Kandidaterna i valberedningens förslag har intervjuats och bedömts utifrån de behov som finns i förbundet och de personliga erfarenheter och kompetenser kandidaterna har. I förslaget föreslår valberedningen vem som bör väljas och för vilken position i styrelsen. Det är också möjligt att ställa upp utanför valberedningens förslag som kandidat. Det kan du göra på själva förbundsstämman.

.

NÄR OCH VAR?

Den 27-29 maj i Uppsala. Stämman hålls i Studieförbundet Vuxenskolan på Kungsängsgatan 12. Specifikt program publiceras på hemsidan och skickas ut per mejl senast 7 dagar innan tillsammans med handlingarna.

.

ANMÄL DIG!

  1. För att delta som ombud (med rösträtt) kontakta din lokalförening
  2. För att delta som medlem (utan rösträtt) kontakta info@fnuf.se

.

STADGEÄNDRING

För mer information om förslagen till stadgeändring kolla här! Mer information om förbunds-stämman och uppdaterad information publiceras kontinuerligt här på hemsidan.

.

.
Nordenpeppiga hälsningar
FNUF – Föreningen Nordens ungdomsförbund

FNUF Stockholm

Nordic Basic: Engagemangskväll! För dig som är ny medlem eller…

Vill du testa nordiska extremsporter, nordisk queerism, nordisk film, nordisk mat och sååååå mycket mer?! DÅ måste du komma på FNUF:s engagemangskväll! Läs mer om vårens program här!

Den 25 feb kl 18-20 får du chansen att veta mer om FNUF. Här får du höra om våra olika aktiviteter och hur du kan engagera dig. Är du en opinionsbildare, kulturfantast, mångfaldist, fredsarbetare eller äventyrare – vi matchar dig med en grupp eller aktivitet som du kommer att älska! Ta med dig en vän eller kom själv! Vi träffas på Drottninggatan 30.

Alla är välkomna och vi bjuder på fika!

Program:

  • Vilka är vi och vad gör vi?
  • Hitta din plats i Norden
  • Dags för mingel! Vi har bokbord och ledare från olika aktiviteter är på plats
  • Du kan bli medlem och anmäla dig till aktiviteter på plats!

Nu undrar du nog: “Va fan ska jag vara med i FNUF för?”

  1. Genom att vara med i FNUF säger du nej till rasism i Norden. Du får chansen att vara med och stötta ett Norden som verkar för inkludering, är fritt från gränshinder och välkomnar de som är på flykt.
  2. Genom att vara med i FNUF stöttar du demokratiutvecklingen i Norden. Så att unga kan lära sig om hur demokrati och fred hänger ihop. Och så att vi kan motverka alla krafter i Norden som vill att vissa personer ska vara utan rättigheter i Norden.
  3. Genom att vara med i FNUF skapar vi tillsammans en rörelse som lyfter de många Nordiska identiteterna – vikingarna, lattepapporna, Rosengårdaren, queer-jude-svennen, vegan-samen, etc – samtidigt som vi bastar och rider på islandshästar.
  4. Helt enkelt. I FNUF har vi fantastiskt kul och du är förbannat viktig!

 

Tagga till med Nordic Playlist på Spotify för att det är fredag och för att snart blir det ännu mer Norden!

 

Har du några frågor? Mejla stockholm@fnuf.se

 

FNUF Uppsala

Café Norden 2012 i Uppsala

Under 1-4 november samlades ungdomar från olika delar av Norden i Uppsala på Café Norden, som i år hade temat arbetsmarknad. Det var Studieförbundet Vuxenskolan som stod för lokalerna där Café Norden arrangerades.

På programmet stod föreläsningar, studiebesök, tävlingar med Uppsala-anknytning och ett besök på badhuset Fyrishov – en av Sveriges största turistattraktioner. Dessutom höll Nordjobb i en föreläsning om fotografering, följt av prisutdelning i Nordjobbs fototävling. Förstapriset gick i år till Emma Gillberg, som nordjobbade i Norge.

Café Norden i Uppsala var en trevlig tillställning där vi fick lära känna våra nordiska grannar bättre, fick inspiration om möjligheterna att arbeta utomlands och fick lära oss att mingla och hur man blir en bättre fotograf.

Ett stort tack till alla som på något sätt hjälpte till att arrangera Café Norden och till alla som deltog och gjorde årets Café Norden till ett lyckat arrangemang!

Hälsningar från,
Projektgruppen för Café Norden 2012