Bildspel

Finansiera din idé!

Har du en idé? Har din lokalförening tagit fram en verksamhetsplan? Då är det dags att börja tänka på hur du kan förverkliga idén! Här nedan följer några tips på vad du ska tänka på när du söker pengar!

.

♥Klicka här för Arvsfondens lista över fonder♥

♥Klicka här för Norden-inspirerade fonder♥

♥Klicka här för att se alla fonder i Sverige♥

.

5xTIPS

 1. Lättare än vad du tror
  Att ansöka om bidrag är enklare än man kan tro. Men det kan vara bra att söka om pengar till flera fonder samtidigt för samma idé, för att vara säker på att du får tillräckligt med pengar.
 2. Ring fonden
  En del fonder kan det vara bra att ringa till först. Då kan man fråga om ens idé verkligen stämmer överens med vad fonden kan tänkas ge pengar till.
 3. Skriv en projektplan
  En projektplan beskriver din idé. Var tydlig och berätta framförallt vad det är för resultat du vill uppnå. I planen ska du berätta varför du vill göra det du vill göra, vad du ska göra och hur du ska göra de!
 4. Budget
  Budget betyder att du måste skriva en lista på vad du ska köpa och hur mycket du tror att det kommer att kosta. Budgeten måste du också skicka med när du söker bidrag. Det kan vara bra att ta i lite extra i budgeten utifall att något oväntat händer när du försöker genomföra din idé. Sök hellre för mycket pengar än för lite helt enkelt!
 5. Glöm inte fota
  Det är viktigt att dokumentera din idé och berätta för andra om den. Berätta redan i ansökan om hur du ska sprida information om din idé. Berätta gärna hur du ska informera om vart ifrån du fått pengar (a.k.a. credda fonden som ger dig pengar). Och glöm inte fota och lägga upp bilder på instagram eller Facebook.
FNUF-Bloggen

KONFERENS: Norden som karriär 28MAJ kl 15-18

Föreningen Nordens ungdomsförbund bjuder in till en konferens om framtidens jobb i Norden. 100 människor samlas och diskuterar idéerna som står ut i Norden och världen, vilka förändringar som måste till på den nordiska arbetsmarknaden och vilka jobb som egentligen kommer att finnas i framtiden.

Kom och inspireras av våra talare och hitta ditt nästa strategiska karriärssteg på minglet!

.

Program?
Specificerat program släpps senast den 20 april.

.

När? 
Konferens: 28 maj, kl 15.30-17.30
Registrering: från kl 15.00
Mingel: från kl 17.30
.

Anmälan?
Online-anmälan öppnas den 20 april
Ej medlem: 100kr
Medlem: gratis

.
Var?
Studieförbundet Vuxenskolan
Kungsängsgatan 12, Uppsala

FNUF-Bloggen

Kampanjen är i gång: mot FNUF-Kollo 2012

Vi har kickat igång. Vi jagar 36 000 kronor. Vi testar nåt nytt. Vi är taggade. Vi vill tagga dig. Vi behöver din hjälp. I sommar vill vi göra ett FNUF-Kollo med 24 deltagare från Sverige och Finland. Vi vill att de ska få upptäcka det vi gillar med Norden: sommaren, det nära, äventyret, det lika, det olika, utbytet, tillsammans, nyfikenheten. Det ska i sin tur sporra 24 unga ledare att med rätt verktyg få chansen att göra sina drömmar till verklighet. Kanske får vi vara med om en kommande nordisk femkamp, äventyrsresor till när och fjärran, nya smaksensationer eller en grafittiutställning. Vad det blir – det vet vi inte. Men vi vet att om vi kan få till ett FNUF-kollo så kan vi köra ett FNUF-kollo som bjuder på både ledarskapsträning och äventyrs-prova-på. För att göra detta behöver vi samla in 36 000 kr. Det gör vi genom vår sida på fundedbyme.com.

Det är alltid bra att veta varför man ska bidra till något, i det här fallet FNUF-kollot. Vi har tre enkla anledningar till varför du ska bidra till FNUF-kollot.
 1. Du är med och förverkligar drömmar. Deltagarna på FNUF-kollot har idéer, kreativitet och potential att göra det möjligt för fler unga att få en positiv bild av norden. Skulle inte du vilja få chansen att förverkliga dina drömmar? Nu ger du chansen till både dig själv och andra.
 2. Norden är kul. Vi kommer att visa att Norden är en plats för äventyr, smaker, upplevelser, och framförallt spännande och kraftfulla möten mellan personer, organisationer, länder och idéer. Låt fler få upptäcka detta. Att Norden är kul.
 3. Vi skapar engagemang och lust. FNUF-kollot kommer att skapa ett bubblande, kittlande, och framförallt utvecklande engagemang som bygger på glädje. Det stannar inte på kollot, utan våra 24 stycken deltagare kommer att sprida engagemanget vidare i Norden. Det här är bara början. Vi vill inte att det tar slut här.

qrcode

Vill du vara med och stödja FNUF-kollot? Det finns flera sätt du kan göra det på:

 • Du kan välja att stödja oss med pengar. Du sätter in valfri summa från 50 kronor och då får du till och med en liten present från oss. Kul va?!
 • Du kan sprida länken på din twitter, din FB-sida, på msn, på din hemsida, eller någon annan stans där du kan länka helt enkelt. Ju fler som vet – desto fler som kan ge.
 • Du kan printa det här dokumentet och ge till alla i din klass, sätta upp på anslagstavlor, ge till folk på stan, ge till dina handbollskompisar, ge till den allmänt nyfikna.
 • Du kan göra en egen insamling där du är, – sätt ihop en miniloppis, sälj blåbärssoppa vid skridskoisen, gör en insamling på skolan, skapa lite go stämning med musik, helt enkelt, gör något du gillar att göra och skänk pengarna till FNUF-kollot.
 • Du kan be din vänner, familj, skola, lokala företag, lokala organisationer, jobbarkompisar, klasskamrater och andra att bidra med 50 kr eller mer.
Tack på förhand. Du behövs. Du är viktig.