Är du FNUF:s nya Kanslichef?

Vill du omvandla vision till verklighet i en förening som tror på och arbetar för ökade kontakter mellan människor för att skapa större möjlighet för vänskap, öppenhet och förståelse? Är du en social person med önskan om att bygga upp något stort? Gillar du struktur, ordning och reda? Då kanske du är Föreningen Nordens Ungdomsförbunds nya kanslichef.

Föreningen Nordens ungdomsförbund, FNUF, är en partipolitiskt obunden ideell förening som arbetar för att stärka ungas förutsättningar i Norden. Vi gör detta genom: att skapa en plattform där unga kan mötas; att öka förståelsen mellan kulturer och språk; att stärka förutsättningarna för ungas mobilitet; samt att verka för internationell nordism. På så vis bidrar FNUF till en långsiktig och hållbar fred i regionen.

FNUF bildades 1978 som en ungdomsavdelning till Föreningen Norden. Vi arrangerar ledarskapsprogram, resor, seminarier med mera runt om i Sverige och Norden. Mycket av verksamheten bedrivs i förbundets lokalavdelningar. Vi har ca 2000 medlemmar, och 10 st lokalavdelningar. FNUF vänder sig till unga mellan 16 och 30 år. Tjänsten är placerad på vårt kansli i centrala Stockholm och du arbetar 100%.

Uppdragsbeskrivning

Som kanslichef samordnar du verksamheten och ansvarar för det operativa arbetet. Till din hjälp har du en fastställd verksamhetsplan och budget, och du rapporterar löpande till förbundets styrelse som sätter målen för föreningen. Med både ekonomiskt ansvar för verksamheten och i perioder en arbetsledande roll jobbar du aktivt med att utveckla förbundet genom att bistå lokalföreningar med det stöd de behöver för att växa. Du svarar även för förbundets utveckling och aktivitetsplanering framåt, ansökningar av projektpengar och statsbidrag, liksom vidareutveckling av det interna arbetet. Det ingår även att operativt projektleda några av förbundets insatser och event, samt representation av förbundet tillsammans med förbundsordförande.

För att söka jobbet har du:

 • För tjänsten relevant högskoleutbildning, eller likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att leda och driva en organisation, företag eller större projekt
 • Vana av att själv projektleda större event
 • Vana av att kommunicera med olika typer av aktörer inom exempelvis föreningsliv, offentlig sektor och näringsliv
 • Vana av att hantera många saker parallellt
 • Goda kunskaper i att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om Norden och nordiska frågor
 • Kännedom om föreningens verksamhet
 • Kunskap inom ekonomi, budget och bokföring
 • Erfarenhet från medlemsservice / medlemsstöd på lokal nivå
 • Erfarenhet av att hantera en säljprocess från första kontakt till förhandling och avtalsskrivande
 • Erfarenhet av att söka och rapportera offentliga medel och/eller finansiering via externa partners
 • Vi ser också gärna att du är under 30 år då det stärker förbundets trovärdighet vid extern representation.

Villkor och ansökan:

Tillträde och anställningsform enligt överenskommelse men vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt. En del helgarbete och resor ingår som en naturlig del i arbetet.

Skicka din ansökan innehållande ett personligt brev på max en sida samt ditt CV till rekrytering@fnuf.se märkt med ”Kanslichef” senast den 30 juni 2017.

Sök snarast då vi arbetar med löpande urval. Det innebär att intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten som inte framkommer här är du välkommen att kontakta Fanny Prager på fanny.prager@fnuf.se eller förbundsordförande Emil Wiström på emil.wistrom@fnuf.se