FNUF Biskops Arnö

Alexandra tar sig an sitt första styrelseuppdrag

Alexandra Davidsson nyvald till förbundsstyrelsen 2016-2017 skriver om sitt första officiella uppdrag med FNUF. 


Lördag och söndag den 18-19 juni var det dags för mitt första uppdrag i FNUF. Representation och ersättare på moderförbundet Föreningen Nordens fullmäktigemöte. Kul tyckte jag. Ett härligt startskott, sådär lite i förskott eftersom jag och den nya förbundsstyrelsen tillträder den 1 augusti i sommar.

Extra roligt var det att mötet hölls på vackra Biskops Arnö, utanför Stockholm. En härlig och grön kursgård och yrkeshögskola som ofta används vid besök av internationella delegater och ambassader. Ett stort plus till köket på Biskops Arnö som fixade bland de godaste veganska rätterna jag ätit, som dessutom är KRAV-märkta!

.

500px-Biskops_Arnö_1
Besök Biskops Arnös folkhögskolas hemsida här!

.

Vi var fem stycken som representerade från FNUF, inklusive generalsekreterare. En av oss hade tyvärr blivit sjuk så jag blev vald att agera ombud. Under lördagen delades vi in i tre arbetsgrupper där jag ingick i arbetsgruppen som diskuterade verksamhetsplanen. Där argumenterade jag för att lyfta fram hållbarhetsperspektivet mer i föreningens arbete samt för att göra det möjligt för tematiska grupper i förbundet. Väl tillbaka på förhandlingarna var vald mötesordförande snabb och följde en tydlig struktur, så det fanns tid till att nätverka vilket är viktigt.

Jag blev faktiskt positivt överraskad av gemenskapen som fanns i förbundet. Visserligen har jag ju hört att det är så inom Föreningen Norden och FNUF, men helgen överträffade ändå mina förväntningar. Mötet mellan ungdomsorganisationen och moderförbundet var ett trevligt sådant. Som alltid kan jag tycka att man måste jobba mer på att inkludera ett ungdomsperspektiv, särskilt när ens arbete ofta direkt påverkar ungdomar i Norden. Min upplevelse är ändå att det finns en öppenhet och ett engagemang i moderförbundet och det ska vi ta tillvara på!

Under helgens gång fick jag massvis av flashbacks tillbaka till min studenttid på Högskolan Väst i Trollhättan där jag var väldigt kåraktiv. Jag minns hur vi inför fullmäktigemöten, som vi förkortade FUM (och ständigt upprepade i någon slags salig enformig melodi), alltid gick till Hemmakväll och köpte godis för att ladda upp för förhandlingarna. Den här melodin gjorde sig påmind under helgens möte och jag kom på mig själv att le flera gånger. Le av fina minnen från studenttiden, men också för att jag äntligen hittat tillbaka till ett styrelsearbete jag verkligen brinner för.

Önskar er alla en riktigt trevlig sommar!

A

Alexandra Davidsson

PastedGraphic-3ALEXANDRA